Маестро Найден Тодоров представя Бетовен в Италия

Маестро Найден Тодоров гостува отново в Италия. На 6 април той ще представи Концерт за пиано №3 и Симфония №2от Бетовен със симфоничния оркестър на Сан Ремо. Солист на вечерта ще бъде младата пианистка Мая Оганян – носителка на множествопрестижни награди, сред които „Шуман“, „Vienna Grand Prize Virtuoso Competition”, “Orbetello Piano Competition”, “La Palma D'Oro” и др.

2024 г. се оказва Бетовенова година за маестрото,който има поредица от концерти с музиката на австрийския гений. На турнето, организирано от Филхармонията в САЩ той дирижира увертюрата „Кориолан“, трети и пети концерт със солист Ивайло Василев, както и Симфония №7, а в София, Русе и Букурещ представи четвърти концерт със солист Елена Башкирова и Симфония №4.


Найден Тодоров е сред любимите диригенти на симфоничния оркестър на Сан Ремо, с който го свързва повече от десетгодишна история. . Винаги приеман с възторг от италианските музиканти, те и този път не скриха ентусиазма си от срещата с него.

Симфоничният оркестър на Сан Ремо е една от най-старите и престижни италиански музикални организации. Основан през 1905 г., той е част от 12-те държавни оркестри и е културна институция с регионално значение в Лигурия. От 2003 г. оркестърът придобива юридически статут на фондация. В своята дълга история, оркестърът е работил с най-великите диригенти и солисти. Основното място за неговите концерти е оперният театър на казино Сан Ремо.

След Италия, маестро Тодоров се завръща в София, където му предстоят концерти с Веско Ешкенази, Бомсори и Сабине Майер.

Вижте още:

15-годишните ученици в България са с по-ниски очаквания за завършване на висше образование или за заемане на ръководна позиция спрямо връстниците си по...